• +001 458 654 528
 • 105 Roosevelt Street CA
 Изкуствена трева

Изкуствена трева

Не винаги човек може да  има тази възможност да се грижи за естествена морава в лятната си вила, поради причините, че са необходими доста време и усилия, за да се поддържа нейния добър външен вид. Изкуствената трева в такъв случай, се превръща в чудесна алтернатива и не  изглежда  по-зле от естествената тревна покривка. Съвременните магазини за домашен ремонт предлагат разнообразие от подомен тип настилки.

Какво представлява изкуствената трева?

Тя е вид покритие, направено от влакна от неестествени материали, имитиращо  естествената зелена покривка. Притежава различни нива на твърдост, според материала, от който е направена тревата. Възможно е тя да има различни функции в лятната вила. Например, може да направи външния вид на градината по-естествен и да добави цвят към околната среда. Понякога неестествената морава може да бъде и постоянен декоративен елемент във вашата градина.  Изкуствената трева се среща често и като елемент на ландшафтния дизайн. Понякога само определени площи от градината се запълват с нея. Доста често изкуствената трева се използва за покритие  на стадиони за футболни мачове. Издържа натоварването много по-добре от обикновената трева.

Изкуствената трева най-често може да бъде използвана при:

 • За озеленяване на вили;
 • За пътеки, които служат като проходи в оранжерии;
 • За покриване на площи около  басейни;
 • За покриване на площи около  детски площадки за игри;
 • За настилки за открити балкони или тераси;
 • За  декорация на витрини в магазини;
 •  За покритие на портни площадки, голф игрища и т.н.

Изкуствената трева има различни предимства  и характеристики као например:

 • Дълъг период на експлоатация на изкуствената трева – Покритието може да запази вида си най-малко пет години. 
 • Може да си я монтирате сами –  За разлика от полаганетона настилки от камък или тухла например, изкуствената тревна настилка не изисква задължителен монтаж от специалисти и допълнителни разходи.
 • Изкуствената трева перфектно допълва облика на сенчестите места в летните вили –  Тъй като малко слънчева светлина прониква там, е трудно да бъде отгледана естествена тревна морава. В в този случай изкуствената тревна настилка се превръща в отлична алтернатива на естествената.
 • Устойчивост при натоварване –  Можете да играете и да тичате  върху изкуствената трева, защото след нейното използване тя не се променя особено.
 • Този тип настилка е чудесна акоо обичате да лежите върху тревата – За разлика от естествената такава, няма да оцвети дрехите ви и спокойно може да си правите пикник в градината например.
 • Отнема повече време за засаждане и отглеждане на естествена трева, отколкото за полагане на изкуствена такава –  В този случай няма да е необходимо да купувате скъпи торове и да отделяте  време за редовно косене и поливане на тревата.
 • Неестествената тревна настилка притежава устойчивост на температурни промени – Независимо от това по кое време на годината е, тя не губи своя добър вид.
 • Повърхността на моравата може лесно да бъде отстранена от замърсявания просто с вода –  Мъратията по тревата може много лесно да бъде отстранена с маркуч с вода в специална канализация.

Как да монтираме изкуствената трева сами?

Има си технология, чрез която може сами да мантирате и положите изкуствената трева. Той включва няколко етапа. Първият етап е свързан с подготовката на основния слой. Почвата трябва да се почисти от растителност и нейната повърхност е добре да  бъде изравнена. За това обикновено се полага допълнителен почвен слой на тези места, където нейното ниво е по-ниско. Почвената повърхност се уплътнява с помощта на вибрационна плоча. След това трябва да се създаде дренажен слой, който да предпазва от излишната влага.  Монтирането на следващия такъв слой е в зависимост от типа основа на конструкцията. В случай на бетонна конструкция, след натрошения камък се полага стоманобетон. Ако по време на монтажа е използван пясък, след натрошения камък има слой гранулиране. Ако използвате само един натрошен камък, след фино гранулиране се монтира амортизиращ субстрат. Преди да фиксирате горния слой, парчетата от ролката е добре да са  нарязани на парчета с необходимия размер. Най-горният слой от изкуствената трева се залепя със специална лепилна смес. Последната стъпка е свързана с премахването на излишните отпадъчни материали от повърхността на тревната площ чрез нейното обилно  измиване с вода.